Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 


Πολλές και σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευτάιο διάστημα στην Αθήνα, κυρίως για τη Διαθεσιμότητα και τις Απολύσεις. Παράλληλα όμως τέθηκαν και πολλά άλλα θέματα.

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κ. ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Στη συνάντηση αυτή ασκήθηκε έντονη πίεση προκειμένου να ισχύσει το non paper για τη εξαίρεση των τρίτεκνων όπως επίσης για τη ρύθμιση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και την επαναφορά των μετεγγραφών.
Σημείωση:
Η πίεση –ειδικά στις μετεγγραφές -φαίνεται να αποδίδει, αφού ήδη ο υφυπουργός έκανε δήλωση σε πρωινή εκπομπή, ότι εξετάζει το θέμα των μετεγγραφών.
Ο υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και υποσχέθηκε ότι θα τα υποστηρίξει την επίλυσή τους, ενώ πιθανότατα να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση μέσα στον Αύγουστο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μ., Βουτσάς Κ., Δροσάκης Μ., Τασίκας Γ., Κοντός Δ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξε αντίδραση για την απαλοιφή των τρίτεκνων από τους εξαιρουμένους, παρά τη σαφή υπόδειξη από το υπουργείο Παιδείας, όπως τουλάχιστον δήλωσαν, και ζητήθηκε η εξαίρεση των τρίτεκνων όλων των κατηγοριών που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα τώρα αλλά και στο μέλλον αν τεθεί τέτοιο θέμα.
Η ίδια η υφυπουργός δήλωσε πως μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την Ομοσπονδία, τους συλλόγους και αρκετούς βουλευτές (είχαν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία και από τους συλλόγους ), θα προωθήσει τροπολογία για τη την κατά προτεραιότητα πρόσληψη  των τρίτεκνων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μ., Βουτσάς Κ., Δροσάκης Μ., Τασίκας Γ., Κοντός Δ.
 ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ
Ήταν μια συνάντηση σε συνέχεια της προηγούμενης με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του υπουργείου κ. Μπαρδής και ο υπεύθυνος για την οικογένεια κ. Κοφινάς.
Έγινε συζήτηση κατ΄ άρθρο του τρόπου εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.
Μετά από πολύωρη συζήτηση και αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων υπήρξε θετική προσέγγιση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Συμφωνήθηκε να αξιολογηθούν και να κατανεμηθούν τα θέματα προς εξομοίωση ανά υπουργείο. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα κλειστούν ραντεβού στα υπουργεία, όπου θα τεθούν τα θέματα, έχοντας πάντα τη συμπαράσταση –από τα όσα λέχθηκαν –του επισπεύδοντος υπουργείου, που είναι το Εργασίας.
Επίσης συζητήθηκαν, η καταβολή του επιδόματος τέκνων που αφορά τους υπόχρεους που υπέβαλαν δήλωση έως τέλος Ιουνίου, η καταβολή του επιδόματος για όσους υποβάλουν δήλωση ως τέλος Ιουλίου, όπου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί το παραπάνω επίδομα στους δικαιούχους μέχρι 12 Αυγούστου.
Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες η ΟΠΟΤΤΕ ενημερώθηκε πως:
· Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2.500.000 δηλώσεις και αντίστοιχα έχουν υποβληθεί 190.000 δηλώσεις Α21, πράγμα που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι δεν είναι ενημερωμένοι.
· Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων Α21 και αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι τέλος του έτους.
Στη διάρκεια της συζήτησης έγινα αρκετές προτάσεις, μεταξύ άλλων, να γίνει προσπάθεια αναδιάρθρωσης του φόρου πολυτελείας των αυτοκινήτων ώστε να ξεκινά από τα 2.000 κ.ε και άνω, να υπάρξει μήνυμα άμεσης αποδοχής ή όχι του Α21 αυτόματα από το ΤΑΧΙΣ, να υπάρχει ενημέρωση από τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στους κατά τόπους Δήμους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα μέλη μας ώστε να ενημερώνονται άμεσα, σε όποια εξέλιξη υπάρχει. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μ.,Βουτσάς Κ., Δήμος Β.,Χελιουδάκη Μ., Τσούλιας Σ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.     ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Δ/νση :  Δ. Κρόκου  57   (Έναντι Πυροβολικού )                      
  Τ.Κ.  48100   -ΠΡΕΒΕΖΑ     
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2682061175&  2682061650
                                             Πρέβεζα 14-7-2013
Αριθ. Πρωτ. 62


                                                                     Προς   
                     ΟΛΟΥΣ  τους  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της  ΗΠΕΙΡΟΥ

            Αξιότιμοι κ.κ  Βουλευτές   της Ηπείρου,

    Με κατάπληξη και δικαιολογημένη οργή  ο Σύλλογος Τριτέκνων  Ν.  Πρέβεζας  παρακολουθεί το συνεχιζόμενο ανοσιούργημα  σε βάρος της κοινωνικής ομάδας των Τριτέκνων, που κατά τον τελευταίο χρόνο υπέστη τα πάνδεινα από την πλευρά της πολιτείας.  
    Το να περιγράψεις τα παθήματα των πολυμελών οικογενειών και δη των τριτέκνων – από το να αποτελούν τα παιδιά τεκμήριο διαβίωσης, μέχρι την μη εξαίρεσή τους  από την διαθεσιμότητα – νομίζουμε ότι παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες. Όμως τι μεσολάβησε π.χ. από την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας με non paper, μέχρι την τελική διαφοροποιημένη πρόταση;
    Γιατί οι Τρίτεκνοι εργαζόμενοι αρχικά είχαν εξαιρεθεί ( μαζί με πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία κ.λ.π.) αλλά στη συνέχεια δεν περιλαμβάνονται σ αυτές;
Ζητάμε με όλη την εναπομείνασα δύναμη της ψυχής μας, και στο όνομα όλων των Τριτέκνων: Να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις  της   διαθεσιμότητας, σε   όλες  τις   κατηγορίες   των  εργαζομένων και οι  Τρίτεκνοι, για να μην συνεχιστεί η ψυχική αλλά και φυσική εξόντωσή τους.
     Εκείνο όμως που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το γεγονός ότι πάνω σ΄ αυτό το εναπομείναν ζωντανό-κουφάρι (Τρίτεκνος), υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν αδιάφορα την εγκληματική πολιτική τους.  Υπάρχουν κάποιοι που μας οδηγούν σε ένα αύριο χωρίς οξυγόνο και σε ένα μέλλον χωρίς αναπνοή. Είναι αυτοί που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους συνανθρώπους μας οικογενειάρχες - τρίτεκνους στην απόγνωση και τελικά στην αυτοχειρία. Έτσι το αμείλικτο ερώτημα που δεχόμαστε από τα χείλη τους είναι:
  « Πως μπορεί να παίρνουν αυτά τα μέτρα Έλληνες πολιτικοί και βουλευτές, κατά αναξιοπαθούντων Ελλήνων συνανθρώπων τους;
     Πως μπορεί να οδηγούνται στον Ξαφνικό  Θάνατο οι Υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα, Δημοτικοί Αστυνόμοι,  Σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες σχολείων, σχολικοί τροχονόμοι, καθηγητές τεχνικών Λυκείων, χωρίς  δημοσιονομικό όφελος ;
     Πως μπορεί η Ήπειρος να είναι πρώτη πανελλαδικά στην ανεργία 30,2%, να διαλύεται  ο δημόσιος τομέας  και να γίνονται νέες απολύσεις;
     Πως  μπορεί να έχουν βάλει λουκέτο 300.000 εμπορικές επιχειρήσεις  και 1000 εργαζόμενοι κάθε μέρα να προστίθενται στους  ανέργους;
     Πως μπορεί να μειώνονται δραματικά οι γεννήσεις  και να μην λαμβάνετε καμία μέριμνα;
     Πως μπορεί  η  Χώρα  να  συρρικνώνεται λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος και η Κυβέρνηση   να αδιαφορεί; ».

   Δώστε την απάντηση εσείς με τις αποφάσεις που θα πάρετε. 

          Κυρίες και κύριοι βουλευτές της Ηπείρου
 Η Κυβέρνηση υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών μας για τα επόμενα 30 χρόνια χωρίς να ερωτηθούμε.  Επειδή :Οι λέξεις έχουν δραπετεύσει και δεν τις βρίσκουμε πλέον,  για να εκφράσουμε την ένταση της αγωνίας μας, το μέγεθος της  αγανάκτησης και του θυμού μας για την κατάφωρη αδικία που συνεχίζεται κατά των οικογενειών με παιδιά, και την κλοπή και αυτής ακόμη της ελπίδας των παιδιών μας,   
Σύμφωνα με το Άρθρο 120 του Συντάγματος:
 « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.» 

                          Απαιτούμε να ασκήσουμε τα δικαίωμά μας

                          Εμείς να αποφασίσουμε πότε θα πιούμε το κώνειο.
      
    Κλείνοντας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα οράματα του Μαχάτμα Γκάντι - που πιστεύουμε ότι τα ασπάζεσθε  πλήρως -,  για το τι δεν θα πρέπει να έχουν οι κοινωνίες: «…  πλούτο χωρίς μόχθο, εμπόριο χωρίς ήθος, γνώση χωρίς χαρακτήρα, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πολιτική χωρίς αρχές».
  Εμείς  δηλώνουμε ότι κάθε αυθαίρετο, πρόχειρο και οριζόντιο μέτρο που διαλύει τις υπηρεσίες για  την εξυπηρέτηση των πολιτών και δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας στους εργαζόμενους , θα μας βρει αποφασιστικά αντίθετους .
 Η όποια κομματική πειθαρχία έχει και τα όριά της.  Ας αντισταθείτε  στην καταστροφική λαίλαπα που θα οδηγήσει στα σύγχρονα κρεματόρια την τρίτεκνη -πολυμελή οικογένεια. Ας ορθώσετε  το ανάστημά σας    και ας μην ταυτιστείτε  με το υπό ψήφιση   πολυνομοσχέδιο-όνειδος.-

                                                                   Για το     Διοκητικό   Συμβούλιο
                           Ο     Πρόεδρος                                             Η. Γ.  Γραμματέας
                           Δήμος    Βασίλης                                           Παπασάββα    Νίκη

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Δ/ΚΣΗ ΟΠΟΤΤΕ



     Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη  9-7-13, με θετικά αποτελέσματα, οι συναντήσεις της ΟΠΟΤΤΕ, τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και με τον νέο Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, παρουσία και της Γενικής Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κας Έφης Μπέκου.

     Εκ μέρους της ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο Αντιπρόεδρος Θόδωρος Κοντός, η αναπληρώτρια Γραμματέας Μαίρη Χελιουδάκη, το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Παπαδημητρίου, και οι εκπρόσωποι του συλλόγου Τριτέκνων Μεταμόρφωσης Γιώργος Τασίκας και Αριστέα Παπανικολάου.

  ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

   Κατά την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών παρουσιάστηκαν από τη ΟΠΟΤΤΕ όλα τα τρέχοντα θέματα - που άπτονται του Υπουργείου - και κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους όπως:

  -Το ετήσιο 500άρικο να δίδεται εφ΄όσον ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί στα άλλα δύο κ.λ.π,.

  - Να μην χάνεται το αρχικό εισοδηματικό όριο των τριτέκνων για τα μηνιαία 40 EURO, όταν ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί και να εκπίπτει στο χαμηλότερο  εισόδημα των διτέκνων κ.λ.π.

   -Να μην αποτελεί η ιδιοκτησία Ι.Χ. αυτοκινήτου τεκμήριο φόρου πολυτελείας μέχρι 2000 κ.ε., όπως ρητά προέβλεπε ο νόμος και όχι 1929 κ.ε. που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Αυτό είναι πολιτικά ανέντιμο και ανήθικο, τη στιγμή που οι τότε πολιτική εξουσία σε παρότρυνε για αγορά μέχρι 2000 κ.ε. προκειμένου να πετύχεις το καλλίτερο δυνατό όφελος. 

   -Το όποιο-ελάχιστο κατά την άποψή μας – δημοσιοοικονομικό κόστος της εξομοίωσης με τους πολύτεκνους πέρα από την έκθεση που του επιδώσαμε, θα το ζητήσει αναλυτικά από αρμόδιο στέλεχος του Γ.Λ.Κ.)

    Ο υπουργός σημείωσε και δήλωσε ότι θα δει τα αιτήματα και σε νέα επαφή που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου θα μας απαντήσει υπεύθυνα.      

    -Το θέμα αιχμής, όμως, που κυριάρχησε ήταν η σχεδιαζόμενη με το πολυνομοσχέδιο εξαίρεση από τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας των παιδιών πάνω από 18 ετών!

    H παρέμβαση της ΟΠΟΤΤΕ στο θέμα ήταν καίρια, πιεστική, καθοριστική, και όπως αποδείχτηκε τελικά ουσιαστική και αποτελεσματική, αφού κατά την επίσημη ανακοίνωση που πολυνομοσχεδίου συμπεριλαμβάνονται άγαμα τέκνα εφ΄όσον είναι:

-         Ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπ/σης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή

-         Είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. ή υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους.

ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   Στη συνέχεια η ίδια Ομάδα της ΟΠΟΤΤΕ επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και  η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κα Έφη Μπέκου.

   Επαναφέρθηκαν και παρουσιάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους τρίτεκνους,  κυρίως από πλευράς επιδομάτων. Έγινε διεξοδική συζήτηση και σημειώθηκαν οι διαφωνίες μας, που από την πλευρά τους, κρίθηκαν και λογικές και εφαρμόσιμες.

 

   Συμφωνήθηκε να καταγραφούν από την πλευρά της Γραμματέας οι υπάρχουσες παροχές προς τους πολύτεκνους και οι υφιστάμενες διαφορές απ΄ αυτές των τριτέκνων. Θα διαθέτουμε γρήγορα αντίστοιχους πίνακες που θα επεξεργαστούμε, ώστε να αποτελούν επίσημα έγγραφα της πολιτείας.

   Ο κ. Υφυπουργός ανέλαβε την ευθύνη της εξομοίωσης από απόψεως ουσίας αλλά και διαδικασίας και θα διευκολύνει την ΟΠΟΤΤΕ σε συναντήσεις με άλλα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να φτάσουμε στον κυρίαρχο στόχο μας.