Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


331 πρώην Σχολικοί Φύλακες σε Νοσοκομεία της Χώρας
 
 
Την επανατοποθέτηση τρίτεκνων πρώην Σχολικών Φυλάκων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "κινητικότητας", ενέκρινε, σήμερα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής σχετικής γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Η επανατοποθέτηση θα γίνει με βάση τα αιτήματα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας.
Με τον τρόπο αυτό, 331 πρώην Σχολικοί Φύλακες θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την Επικράτεια.

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έναρξη υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ







 Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΟΠΟΤΤΕ στις 17 Ιανουαρίου 2014. Εκτός από τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο παρευρίσκοντο και οι κ.κ. Ραχήλ Μακρή, Τέρενς Κουίκ και Παύλος Χαϊκάλης και από  την Ομοσπονδία παρίσταντο οι : Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Χελιουδάκη Μ.,Δήμος Β., Τσούλιας Σ., Τζαβέλλα Μ., Βακουφτσή Κ., Πατσώνα Κ., Ανανιάδου Ε., Καραγεωργόπουλος Δ., και Βαρβαρίγου Κ.
Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των τριτέκνων οικογενειών και παρεδόθη  τροποποιημένο σχέδιο Νόμου περί πολυτεκνίας από το τρίτο παιδί, το οποίο υποσχέθηκε ο κ. Καμμένος πως θα υπογραφεί από όλους τους Βουλευτές του, πράγμα το οποίο θα ανοίξει ως φαίνεται τον δρόμο για υπογραφή και από άλλους Βουλευτές.
Και αυτό γιατί θεωρεί δίκαιο το αίτημα μας συμφωνώντας μαζί μας πως αυτή η τροποποίηση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μεγίστου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Αφού δε αποχώρησε ο κ. Καμμένος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων η συζήτηση συνεχίστηκε με την κ. Μακρή και τον κ. Χαϊκάλη οι οποίοι υποστήριξαν πως το δημογραφικό πρέπει να γίνει μέρος της εθνικής πολιτικής και το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να μοιραστεί στις κοινωνικές ομάδες των Πολυμελών Οικογενειών ( με αναλογία σε πολύτεκνους και τρίτεκνους ).