Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σας  ευχόμαστε  ως  Διοικητικό συμβούλιο   Τριτέκνων Ν.  Πρέβεζας , οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν την μαγεία τους στο σπίτι σας και ο Άγιος Βασίλης ας εκπληρώσει τις ευχές όλων σας.
Τέλος  σας ενημερώνουμε  ότι:
Το  γραφείο του συλλόγου μας  θα είναι   ΚΛΕΙΣΤΟ
   
  από 24-12-2015        μέχρι     10-1-2016.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ



Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ με το σύμβουλο της Υπουργού κ. Ματθαίο Τζουβαλά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ,
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
                                                                                       Αθήνα,  20/12/2015
      Την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη πολυμελής αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κ. Φωτίου.
       Η αντιπροσωπεία μας για μια ακόμη φορά έθεσε τα θέματα που ταλανίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες, επιδιώκοντας ν΄ αλλάξει η στάση του Υπουργείου.
       Υπενθυμίσαμε στην Υπουργό τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να υλοποιηθούν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες του 3ου μνημονίου που η κοινωνική κρίση έχει εκρηκτικές διαστάσεις.
       Συγκεκριμένα :
1.      Ζητήσαμε να εφαρμοστεί η προεκλογική δέσμευση για ένταξη των τρίτεκνων, στους πολύτεκνους δηλ. να γίνει η εξομοίωση και να υλοποιηθεί η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν αντιπολίτευση.
- Η απάντηση της κ. Υπουργού ήταν : «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Γιατί οι διεθνείς δεσμεύσεις – βλέπε μνημόνιο- δεν επιτρέπουν τέτοια μέτρα.
2.      Ζητήσαμε να υπάρξουν θετικά μέτρα για τις μεταφορές στα ΜΜΜ (αστικά, τρένα, πλοία) για τις τρίτεκνες οικογένειες, όπως σε προηγούμενη συνάντησης μας, είχε δεσμευτεί να εξετάσει το υπουργείο.
- Η απάντηση ήταν πως ακόμη και για ΑΜΕΑ και πολύτεκνους τα πράγματα είναι δύσκολα για εφέτος και πολύ περισσότερο για τα επόμενα χρόνια. Και πως σε ένα γενικότερο σχεδιασμό όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δουν τι έχουν να διαθέσουν για εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής και στις μεταφορές.
3.      Θέσαμε το θέμα της επισιτιστικής βοήθειας (πρόγραμμα ΤΕΒΑ), των χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και της δυνατότητας που έχουν οι σύλλογοι τριτέκνων να συμβάλουν στην εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και στη διάθεση φρούτων στα μέλη μας.  Αρκεί η παρέμβαση του Υπουργείου να διευκολύνει αυτή την εθελοντική προσφορά, αν ενδιαφέρεται για να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
- Η Υπουργός – βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων – μας είπε πως τα περιθώρια είναι περιορισμένα για επέκταση του προγράμματος σ’ όσους έχουν ανάγκη – οικογένειες κάτω απ’ το όριο φτώχειας.
Στη συζήτηση μας καταλάβαμε πως με «γεμιστά» δεν κάνεις κοινωνική πολιτική, και δεν χαιρόμαστε καθόλου που οι τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζονται σαν επαίτες απ’ την κυβέρνηση.
Καλούμε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, όλους τους βουλευτές με έργα και όχι με «ψεύτικα μεγάλα λόγια», να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη.
Και τα μέλη μας – τρίτεκνες οικογένειες – να είναι σε επαγρύπνηση γιατί μετά τα τρόφιμα, σειρά θα ‘χουν τα επιδόματα!
 

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

AEGEAN SPEED LINES: Νέες εκπτώσεις για τους τριτέκνους στα δρομολόγια Σέριφο, Σίφνο, Μήλο



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ΟΠΟΤΤΕ, μέσα από το ιστολόγιο της, ευχαριστεί την ακτοπλοϊκή εταιρεία με την επωνυμία AEGEAN SPEED LINES, για την έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών και για την προσφορά έκπτωσης 30% στα εισιτήρια τρίτεκνων επιβατών στα δρομολόγια Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.
Στην επίτευξη της ως άνω έκπτωσης συνέβαλλε ο Σύλλογος Τριτέκνων Κυκλάδων και πλέον τα μέλη μας μπορούν να κάνουν χρήση της έκπτωσης, επιδεικνύοντας τα αντίστοιχα έγγραφα στα ταξιδιωτικά γραφεία. Ο κωδικός της τριτεκνικής έκπτωσης είναι "ΤRΙΤΡ".

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κουρουμπλής: Εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης




Μετά τη συνάντηση που είχε η ΟΠΟΤΤΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχε και ο σύμβουλός του κ. Αυγουλάς Βαγγέλης στις 10 Δεκεμβρίου,  τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για τους τρίτεκνους.
Γι αυτό όλοι μαζί στηρίζουμε την ΟΠΟΤΤΕ, για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε τις δηλώσεις τουκ. Παναγιώτη Κουρουπλή: 

Newsbeast.gr Δημοσιεύτηκε 17/12/2015
«Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε ένα νέο μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα επιτελικό κράτος με αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες, αποκεντρωμένη διοίκηση και ήδη η κυβέρνηση αυτή τόλμησε να αντέξει στον πειρασμό της… ονοματοκρατίας» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το «παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης», ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουπλής πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλο διοίκησης σε τέσσερα επίπεδα.
Επιτελικό κράτος, αποκεντρωμένη διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση και διευρυμένη αντιπροσώπευση.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, και είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επιτρέπει στους δήμους να προσλαμβάνουν εργαζομένους που δικαιώνονται από τα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό καθώς επίσης και να προχωρούν σε προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Ακόμη, εξισώνονται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε θέματα μοριοδότησης, ενώ υπάρχει πρόνοια για τους ΑΜΕΑ που εργάζονται σε εταιρείες των ΟΤΑ να αναλαμβάνει τη φροντίδα τους ο Δήμος σε περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση.
Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε την δημιουργία ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου με τα δημοτολόγια και τα ληξιαρχεία με βάση τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και ανέφερε ότι το 2016 οι περίπου 500.000 μαθητές των σχολείων θα μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με το νέο σύστημα.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ




Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος και άλλα  Μέλη του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχε και ο Σύμβουλός του κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.
Ο Υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα θέματα των τρίτεκνων, έγινε αναλυτική συζήτηση σε αρκετά από αυτά και δρομολογήθηκε η λύση σε κάποια από αυτά. Τα αποτελέσματα αναμένεται να φανούν τις προσεχείς ημέρες.
Η ΟΠΟΤΤΕ έχει συντάξει και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συναντήσεων -ενημερώσεων -δράσεων, το οποίο όπως φαίνεται καθαρά, φέρνει αποτελέσματα.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ





Πέντε νέοι και παλαιότεροι σύλλογοι ετοιμάζονται να εγγραφούν στην ΟΠΟΤΤΕ.
Το γεγονός αυτό δηλώνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη των τρίτεκνων στην Ομοσπονδία  η οποία προσπαθεί,  με τη βοήθεια των συλλόγων σε όλη τη χώρα, να κατοχυρώσει και να διεκδικήσει αιτήματα και δικαιώματα των τρίτεκνων.
Ελάτε όλοι κοντά στην ΟΠΟΤΤΕ. 
Ενημερωθείτε για τις προσπάθειες, τις διαδικασίες, τα αποτελέσματα,  με καθαρό και αντικειμενικό τρόπο και βοηθήστε να γίνουμε περισσότεροι και καλύτεροι.
Η έγκριση εγγραφής τους αναμένεται να γίνει στο πρώτο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.
Με τις νέες εγγραφές κοντεύουμε τους 60 συλλόγους. 
Μαζί να φτιάξουμε το μέλλον γιατί,   
ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ Τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι στη Θεοφάνειο




 

Το ΚΕΦΙΑΠ (Κεντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Πρέβεζας) οργανώνει χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι στη Θεοφάνειο αίθουσα,  από 7/12  έως  11/12/2015.

Ο  Σύλλογος   Τριτέκνων  Ν.  Πρέβεζας  με τα παιδικά  ρούχα που συγκέντρωσε έδωσε  τη  δυνατότητα    στο  ΚΕΦΙΑΠ να  εμπλουτίσει  το παζάρι. 
Σας  ΚΑΛΟΥΜΕ  να  επισκεφθείτε  το παζάρι  στη  Θεοφάνειο  και να  βοηθήσουμε  στις δύσκολες  μέρες,  ανθρώπους  που έχουν   μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι γιορτές που έρχονται  ας γίνουν καλύτερες για όλους μας .



ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Μετά τη συνάντηση της 28ης Νοεμβρίου με την ΟΠΟΤΤΕ ο Υπουργός ζήτησε από την Ομπσπονδία συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες του απεστάλησαν, και στη συνέχεια προχώρησε συντάχθηκε τροπολογία η οποία ευνοεί τους τρίτεκνους στη μοριοδότηση. Σε όλους υπάρχει ικανοποίηση για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.
Δείτε το κείμενο από το Αftodioikisi.gr που αναφέρει τη σχετική τροπολογία. 

O αναπληρωτή υπουργός κ. Χρ. Βερναρδάκη μιλώνταςστο «Έθνος της Κυριακής» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απορόφηση των αδιορίστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από διαγωνισμούς του 1998.
Η απορρόφηση αυτή αλλά και η ευνοϊκή μοριοδότηση των τριτέκνων αντίστοιχη με αυτή των πολυτέκνων θα είναι ορισμένα από θέματα που θα ρυθμίσουν τροπολογίες του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση για την αποκατάσταση αδικιών στο Δημόσιο, τόνισε:
«Σε αυτό το νομοσχέδιο θα υπάρξουν τροπολογίες που αφορούν την απορρόφηση των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από διαγωνισμούς του 1998.
Παράλληλα θα προβλέπεται ευνοϊκή μοριοδότηση των τριτέκνων αντίστοιχη με αυτή των πολυτέκνων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Επίσης θα θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα στους πρώην δημοτικούς αστυνόμους που εργάζονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα να μπορούν να μεταταχθούν σε θέσεις αντίστοιχες των προσόντων τους και θα νομοθετηθεί η αυτοδίκαιη αργία για κακουργηματικές πράξεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.
Παράλληλα ετοιμάζουμε σχέδιο νόμου που θα αντιμετωπίζει φλέγοντα διοικητικά ζητήματα σε όλα τα υπουργεία με έμφαση στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας».

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ



Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή

"Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες,
   Στη συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, μας εκθέσατε μεταξύ άλλων το θέμα της εισαγωγής τριτέκνων γονέων ή τέκνων αυτών με ποσόστωση σε προκηρυχθείσες θέσεις για κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα, θέμα για το οποίο δεσμευτήκαμε να διερευνήσουμε την εφαρμογή του στις προκηρύξεις του Λιμενικού.  
Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι ήδη εφαρμόζεται στις προκηρύξεις του Λιμενικού Σώματος ο Ν.3079 / 02 άρθρο 6 παρ.1β με το οποίο προβλέπεται ποσοστό τέσσερα τοις εκατό του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται κάθε φορά για τις παραγωγικές Σχολές να καταλαμβάνονται από γονείς τριών τέκνων και τέκνα τους.  
Επίσης, σημειώνεται ότι οι προκηρύξεις διαγωνισμών κατάταξης του Λιμενικού Σώματος που έχουν ήδη διεξαχθεί περιείχαν την εν λόγω διάταξη στο σχετικό με τις ευεργετικές διατάξεις Κεφάλαιο και το ίδιο προβλέπεται να γίνει και στις επόμενες προκηρύξεις για τις παραγωγικές σχολές.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία καθώς και για περαιτέρω συνεργασία στα υπόλοιπα θέματα που είχαμε συζητήσει στην πρόσφατη συνάντηση μας.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Λαμπρίδης

Διευθυντής   Γραφείου ΥΠΟΥΡΓΟΥ Ναυτιλίας κ. Δρίτσα"

Το συμπέρασμα είναι πως οι συναντήσεις αποδίδουν άμεσα και τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ θα συνεχίσουν δυναμικά την προσπάθεια.

Η Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο NOVUS στην Αθήνα



 



Με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ.
Πριν την έναρξη της Γ.Σ. πήραν το λόγο προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας και τοποθετήθηκαν σε ό,τι αφορά στα θέματα των τρίτεκνων αλλά και τη γενικότερη πολιτική της χώρας. 
Συγκεκριμένα:
Μετά την παρουσίαση του έργου της τελευταίας χρονιάς, της ΟΠΟΤΤΕ και των συλλόγων, μέσα από ένα βίντεο το λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης.
Ο κ. Αχλαδιανάκης
 Αφού καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των συλλόγων και τους προσκεκλημένους έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας, τις συναντήσεις τα εμπόδια που υπάρχουν «για να προχωρήσουμε σε λύσεις», όπως είπε. Στάθηκε ιδιαίτερα στη ρητή υπόσχεση του σημερινού πρωθυπουργού για εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, όταν ήταν στην αντιπολίτευση που δεν προχώρησε όσο είναι στην κυβέρνηση.
Με δεδομένη την παρουσία των προσκεκλημένων ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας, « ας ακούσουμε με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις που θα διατυπωθούν από τους καλεσμένους μας».

 
Ακολούθως το λόγο πήραν:
Ο Σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας κ. Θέμης Δημητρακόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ρητά για την πρόθεση του υπουργείου να λύσει προβλήματα των τρίτεκνων και πως θεωρεί τα περισσότερα αιτήματα δίκαια και επιλύσιμα.
Ο κ. Κατριβάνος
Ση συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιώργος Κατριβάνος που στην περίοδο που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας είχε συνεργασία με την ΟΠΟΤΤΕ για διάφορα θέματα. Στη δική του ομιλία θεώρησε πως είναι αίτημα των καιρών να γίνει η εξομοίωση και πως πολλά θέματα θα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα.
Ο κ. Κατσίκης
 Το δικό του παρών έδωσε και ο βουλευτής της ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Κώστας Κατσίκης, ο οποίος μετέφερε και χαιρετισμό από τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Καμμένου. Στην ομιλία του δήλωσε πως είναι σταθερά, όπως και όλη η ΑΝΕΛ μαζί με τους τρίτεκνους στο θέμα της εξομοίωσης και θα το ψηφίσει όποτε έρθει στη βουλή. Σε ό,τι αφορά τα θέματα που χειρίζεται ο ίδιος θα καταθέσει στη βουλή προτάσεις, όπως για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τέτοιες που να ελαφρύνουν οικονομικά τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Ο κ. Πουλάκης
 Ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης του κ. Κώστας Πουλάκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα των τρίτεκνων και προσπαθεί, όπως δήλωσε, να είναι σε προτεραιότητα τα προγράμματα για την οικογένεια στις δομές των Ο.Τ.Α όσον αφορά στις προσλήψεις και τη χρηματοδότησή τους. Ο νόμος που έδινε το δικαίωμα στους δήμους να παρέχουν μειώσεις στους τρίτεκνους, χωρίς την έγκριση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων  τελικά δεν πέρασε το καλοκαίρι λόγω μη υπάρχοντος χρόνου, όπως εξήγησε ,όμως τώρα θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί. 
Ο κ. Αυγουλάς
 Μετά πήρε το λόγο ο Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς κατόπι και απαίτηση όλων των παρευρισκόμενων, αφού έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για του τρίτεκνους. Η δική του ομιλία είχε ένα ιδιαίτερο τόνο με προσωπικές αναφορές, για τα δίκαια των ειδικών ομάδων, την ανάγκη να μην τους ξεχνά το κράτος και απευθυνόμενος στο ακροατήριο δήλωσε πως θα βοηθήσει με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθούν τα περισσότερα που ζητούν οι τρίτεκνοι. Στη λήξη της παρέμβασής του χειροκροτήθηκε θερμά από όλους.
Ο κ. Λαμπρίδης
 Μετά μίλησε ο Διευθυντής του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστος Λαμπρίδης. Η ομιλία του και το τρόπος που διατύπωσε τις απόψεις του έδειξε αποφασιστικότητα ,άμεση εφαρμογή των προτάσεων που του δόθηκαν. Στάθηκε σε συγκεκριμένα θέματα του υπουργείου που υπηρετεί και δεσμεύτηκε γρήγορα να προχωρήσουν αρκετά από αυτά. Άλλωστε είχε ενημερωθεί αναλυτικά την προηγούμενη μέρα στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο κ. Θεμέλαρος
 Τέλος το λόγο πήρε ο Έπαρχος Περιφέρειας Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ. Πήρε το λόγο για να ενημερώσει για την ιδιαίτερη κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου με τις χιλιάδες των προσφύγων που έρχονται από την Τουρκία. Επίσης, το θέμα που στάθηκε είναι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες και οι μειώσεις στους τρίτεκνους από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.
Να σημειώθηκε ότι παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Καρατζάς Βουτσάς. 
Το προεδρείο της Γ.Σ.
 Μετά την τελευταία ομιλία έγινε διάλλειμα και στη συνέχεια ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση με την παρουσία πολλών συλλόγων και αντιπροσώπων τους, στην οποία συζητήθηκαν όλα σχεδόν τα θέματα και πάρθηκαν πολλές αποφάσεις. 

Μερικές ακό0μα φωτογραφίες από τη Γενική Συνέλευση.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 2013


 
Από  αύριο   Τρίτη έως Παρασκευή ( Από  8 εως  11  Δεκεμβρίου 2015)  και από ωρα  10.00 έως
 12 .00 π.μ.   θα δοθεί    το  ΡΥΖΙ  στους   δικαιούχους  έτους  2013 στο παλιό  γραφείο μας .
Στάλθηκε   μήνυμα στο κινητό καθε δικαιούχου .
Σε περίπτωση ΜΗ  προσέλευσης σημαίνει ότι δεν το θέλει .
Υποχρεωτικά θα πληρώσουν τη συνδρομή   έτους  2015 .

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015, έλαβε χώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με 3 Τέκνα Ελλάδος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Δεκάδες πρόεδροι συλλόγων τριτέκνων από όλη την Ελλάδα, κάλεσαν τους εκπροσώπους της Συγκυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τις τρίτεκνες οικογένειες από την οικονομική κρίση, αλλά και να τις ενισχύσουν ως το μόνο αντίμετρο στην υπογεννητικότητα.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας τα δύο Υπουργεία ενισχύουν ουσιαστικά τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ για να ωφεληθούν παραπάνω οι ασθενέστεροι που το δικαιούνται, ενώ όλες οι δυνάμεις στρέφονται και στη διατήρηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη φροντίδα της οικογένειας όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ κλπ.


Επίσης ο κ. Πουλάκης διευκρίνισε ότι επανέρχεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους δήμους τη μείωση δημοτικών τελών ή και την απαλλαγή τρίτεκνων οικογενειών και άλλων ευπαθών ομάδων, κάτι που θα μπορεί να ισχύει και στα κοινωνικά τιμολόγια ύδρευσης των δημοτικών επιχειρήσεων.
Αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας συνάντησε υπουργούς της Κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, ενώ τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.


Η ατμόσφαιρα έχασε όμως το πολιτικό και κομματικό της χρώμα, όταν χαιρετισμό κλήθηκε να απευθύνει και ο νεαρός δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς, τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ:
«Με τιμά που μου ζητάτε να τοποθετηθώ από αυτό εδώ το βήμα, αν και ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε στα νομοτεχνικά και στις πολιτικές δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και ίσως δεν έχω κάτι να πω. Μα περισσότερο με τιμά που είμαι ανάμεσά σας. Ζήτησα μόνος μου να έρθω και να παρακολουθήσω τη σημερινή διαδικασία, ως ο πρωτότοκος γιος μιας τρίτεκνης οικογένειας. Μιας οικογένειας που εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια την έχει διασπάσει η οικονομική κρίση και την έχει χωρίσει η χιλιομετρική απόσταση και ο αγώνας της καθημερινής επιβίωσης. Μιας οικογένειας που επί 27 χρόνια, μην  έχοντας ποτέ πολλά χρήματα, στερείται πολλά για να μπορέσει να καλύψει, μεταξύ άλλων, την αδικαιολόγητη απουσία του κράτους σε υλικοτεχνικά θέματα ως προς το κενό της όρασης μου.
Είμαι εδώ για να καταθέσω και τις δικές μου δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα σας για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Αγώνα που γνώρισα το 2011 επί Αντιδημαρχίας μου στο Ίλιον συμπορευόμενοι με το σύλλογο σας στη Δυτική Αττική και προσκρούσαμε στην άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει μείωση των δημοτικών τελών σε τρίτεκνους συμπολίτες μας. Αγώνα που συνεχίσαμε με προέδρους σας από όλη την Ελλάδα και όσο ήμουν στο Υπουργείο Υγείας δίπλα στον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος παραμένει σταθερός υπέρμαχος αυτής της εξομοίωσης εδώ και χρόνια», τοποθετήθηκε ο κ. Αυγουλάς, αλλά γυρνώντας προς το μέρος του μικρού του αδερφού που τον συνόδευε, δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του και με σπασμένη φωνή συμπλήρωσε:
«Είναι πιο εύκολο για μας τους νέους, μπροστά στα εμπόδια, να φύγουμε και να αναζητήσουμε τον εύκολο δρόμο. Από τα 18 μου και εγώ έχω ανοιχτή τέτοια πρόσκληση από το εξωτερικό και δεν την έχω δεχτεί.
Κοντά σας σήμερα με έφερε ο μικρός μου αδερφός. Αυτός που όταν ήταν παιδί δεν ήθελε να κάνει party για τα γενέθλια του για να μην κοροϊδεύουν οι φίλοι του τον αδερφό του που «δε δουλεύουν τα μάτια του».
Μπροστά λοιπόν στην ψυχολογική και βιοτική συμπίεση που υφίστανται σήμερα τα αδέρφια μας και τα παιδιά σας, τιμώντας το ηθικό ανάστημα που υψώνετε όλοι εσείς καθημερινά για να μας μεγαλώνετε αξιοπρεπώς κόντρα στα κύματα των δυσκολιών, οφείλουμε να μην το βάλουμε στα πόδια, αλλά να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας για την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης σ’ αυτόν τον τόπο. Κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη και που θα είναι ντροπή να λερωθεί από μικροκομματικούς αποπροσανατολισμούς. Μόλις λοιπόν και ο δικός μου αγώνας και η συμπόρευση μαζί σας φέρουν αποτέλεσμα, τότε ίσως να μπορώ να θεωρούμε ένας από σας και να ζητώ να τοποθετούμαι από αυτό εδώ το βήμα κυρίες και κύριοι».
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αχλαδιανάκης χάρισε μια μαντινάδα στο Βαγγέλη Αυγουλά, ο οποίος εγκατέλειψε το βήμα φανερά συγκινημένος και «χάθηκε» στις αγκαλιές πολλών προέδρων από συλλόγους τρίτεκνων οικογενειών, οι οποίοι ομόφωνα ζήτησαν από όλα τα παρευρισκόμενα πολιτικά στελέχη να υπηρετήσουν εξαντλώντας τις δυνάμεις τους αυτή τη νεολαία.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί σχετικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, ο βουλευτής των Αν.Ελ. κ. Κατσίκης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπ.Εργασίας και εκπρόσωπος του Πα.Σο.Κ. κ. Κατριβάνος.
Την ίδια στιγμή που οι προβλέψεις λένε ότι το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι 7.500.000 άνθρωποι, ευχή όλων ήταν στην επόμενη Γενική Συνέλευση το 2016 να μη διαχωρίζουμε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αλλά να μιλάμε για παιδιά πολυμελών οικογενειών!

Βαγγέλης Αυγουλάς Δικηγόρος, Τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών Μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής πρόνοιας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΔΡΙΤΣΑ - ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Την  Παρασκευή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Από την την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Τσούλιας η Γραμματέας Μαίρη Χελιουδάκη και τα μέλη Γιάννη Θεμέλαρος, Βασίλης Καπνογιάννης και Κώστας Δαρδιώτης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Χρήστος Λαμπρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των τρίτεκνων λιμενικών να υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους τους πολύτεκνους. Επίσης θέματα που αφορούν στις προσλήψεις λιμενοφυλάκων (νέα προκήρυξη) που  μετά από την παρέμβαση της ΟΠΟΤΤΕ θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του αντίστοιχου νόμου που σύμφωνα με τις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι τρίτεκνοι.
Τέλος, ζητήθηκε τη παρέμβαση του Υπουργού σε όποιο επίπεδο χρειάζεται ώστε να υπάρχει έκπτωση σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές βάσει νόμου και όχι εμπορικών συμφωνιών όπως ισχύει τώρα.