Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΠΟΤΤΕ ) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΡΤΑΣ

 



Η ΟΠΟΤΤΕ, αναλαμβάνοντας γι’ άλλη μια φορά το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί, για στήριξη τρίτεκνων οικογενειών και των μελών τους, τα οποία έρχονται κάθε φορά αντιμέτωπα με άδικες αποφάσεις της διοίκησης, παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άρτας και συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αγώνα των σχολικών καθαριστριών της περιοχής.
Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας, για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η Δημοτική Αρχή Άρτας, σε τρίτεκνες και πολύτεκνες εργαζόμενες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες στον καθαρισμό σχολικών μονάδων του Δήμου.

Οι παραπάνω εργαζόμενες καθαρίστριες των σχολείων, προσπαθούν εδώ και χρόνια, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές, να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία των παιδιών μας. Αντί επιβραβεύσεως και επαίνων, αντί αυξήσεως του αριθμού των αιθουσών και των εξευτελιστικότατων μισθολογικών τους απολαβών, ο Δήμος προχωρά για δεύτερη συνεχή χρονιά σε περικοπές αιθουσών και αποδοχών, προκειμένου να εξυπηρετήσει…«αναγκαιότητες» ξένες με τον κοινωνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να διαθέτει μια αυτοδιοικητική αρχή, που σέβεται τους δημότες και τα δικαιώματά τους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε «δέσμευση» όλων των παρατάξεων για λύση στην κατεύθυνση της μη περικοπής αποδοχών και αιθουσών στις υφιστάμενες σχολικές καθαρίστριες, ενώ αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την εύρεση λύσης για τις σχολικές καθαρίστριες. Ελπίζουμε να μην πρόκειται γι’ άλλη μια παραπλανητική τακτική της δημοτικής αρχής και πράγματι να έχει αποφασίσει να σκύψει με ευαισθησία στο πρόβλημα.
Η ΟΠΟΤΤΕ, οι δεκάδες σύλλογοι και οι εκατοντάδες χιλιάδες Τρίτεκνοι – Μέλη της, έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην Άρτα και τις εργαζόμενες στον καθαρισμό σχολικών κτιρίων.
Είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις!!!