Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση της Υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)


                                                           

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων με κυβερνητικά στελέχη η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), πραγματοποίησε συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κα. Γεροβασίλη Όλγα, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017.

Η πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κ. Βακουφτσή Κερασίνα αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα των Τριτέκνων και των τέκνων αυτών, σχετικά με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο μοριοδότησης και στα ποσοστά προσλήψεων 
.
Η ΟΠΟΤΤΕ κατέθεσε ολοκληρωμένες και επαρκώς στοιχειοθετημένες προτάσεις αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα των προσλήψεων , προκειμένου να εξαλειφθεί το ηλικιακό όριο το οποίο προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Τέλος συζητήθηκε και η άκρως επιβεβλημένη μείωση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς όπως ισχύει σε λοιπές κοινωνικές ομάδες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα καθώς η υπουργός κα. Γεροβασίλη δεσμεύτηκε για την άμεση και θετική επίλυση του επίμαχου θέματος.

Η ΟΠΟΤΤΕ πάντοτε με στόχο την προώθηση των δίκαιων και πάγιων θέσεων των Τριτέκνων ανά την Ελλάδα θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί κύκλο συναντήσεων με κυβερνητικούς και θεσμικούς παράγοντες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ:

Βακουφτσή Κερασίνα – Πρόεδρος (Μαγνησία), Ανανιάδου Ευγενία (Αλεξανδρούπολη), Δήμος Βασίλης (Πρέβεζα), Θεμέλαρος Ιωάννης (Λέρος), Κεφαλά Παναγιώτα (Δράμα), Κοίδου Ζωή (Πιερία), Κοντός Δημήτριος (Περιστέρι), Μαυρίδου Παρασκευή (Ξάνθη), Νερούτσου Μαρουλία (Καισαριανή), Πατσώνα Αικατερίνη (Κοζάνη) καθώς και μέλη Δ.Σ. συλλόγων ανά την Ελλάδα: Αχλαδιανάκης  Εμμανουήλ (Ηράκλειο-Κρήτης), Κοντός Θεόδωρος (Καρδίτσα), Τζαβέλλα Μαριάνθη (Μεταμόρφωση-Αττικής), Γανίδης Αθανάσιος (Ξάνθη). Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αυγουλάς Ευάγγελος, νομικός.